Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Urban Landschap ZW

fotografie Urban landschap

In deze fotografie workshop Urban landschap gaan we het stadslandschap op een bijzondere manier fotograferen. We leggen gebouwen en open ruimtes in de stad vast m.b.v. van enkele duidelijke aanwijzingen: eenvoudige stappen voor de beginner met geweldige foto’s als resultaat.
Om een goede zwart-wit foto te krijgen moet je bij de opname al op een aantal dingen letten dus daarover gaat deze workshop. En natuurlijk ook over: hoe pak je fotografie van architectuur en stadslandschap aan. De workshop wordt in een gedeelte van Amsterdam gegeven met vooral moderne architectuur.

Je krijgt opdrachten om tijdens de workshop in praktijk te brengen onder begeleiding van de fotograaf. Deze geeft direct feedback zodat je je ter plekke kan verbeteren. Je kan vrij fotograferen of vanuit een aantal opdrachten, die wij je geven. Steeds worden je resultaten bekeken en geven wij je nieuwe gezichtspunten.

fotografie in zwart-wit

We starten met theorie en uitleg aan de hand van foto’s. De technische aspecten worden toegelicht en praktisch uitvoerbaar gemaakt voor jouw niveau. De workshop bestaat uit twee delen: theorie / uitleg vooraf en daarna praktijk in de stad met bespreking resultaten en tips. Is is een aparte workshop voor beginners en half gevorderden en één voor gevorderden zoals je kan zien aan de naam van de workshop in de kalender.

We wandelen in een deel van Amsterdam met prachtige plekken: dus meteen fotografie in praktijk. Aangezien we vaak met kleine diafragma’s en lange sluitertijden werken is een statief gewenst (maar niet noodzakelijk).
We fotograferen het liefst met vroeg of laat zonlicht. Elk weer heeft zijn interessante kanten want we kijken goed naar hoe het licht gebouwen en straten tot leven kan brengen, maar de ochtend heeft voorkeur omdat het qua licht voor zwart-wit de beste resultaten geeft.

€125,-

kosten workshop voor één persoon: €125,-
je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail en 2 dagen voor de workshop een mail met alle informatie.

start / locatie:
opties zijn in Amsterdam: Lloyd Hotel, EYE Filmmuseum, Science Park, Zuidas
de plek waar we elkaar ontmoeten krijg je gemaild. We fotograferen vooral buiten maar soms ook binnen.

docent / fotograaf:
Paul Struijk

meenemen:
spiegelreflex of systeemcamera
geheugenkaart, opgeladen accu’s
als je hebt: groothoeklens (vast brandpunt of zoomlens)
gewenst is: statief (vooral eind van de dag en/of als het donker wordt)
voor (half)gevorderden extra optie: ND (grijs)filters / polarisatie filter

tijden:
de workshop Urban landschap ZW duurt ±3 uur.

aantal deelnemers:
4-8 personen

niveau:
Urban landschap ZW 1.0 is voor alle niveaus geschikt
Urban ZW 2.0 gevorderd is alleen voor gevorderden en een vervolg op Urban ZW 1.0

kijk voor andere data hieronder of in de kalender.

Datum/Tijd Evenement
21/10/2018
10:00 - 13:00
Macro fotografie, Hortus
27/10/2018
10:00 - 13:00
Urban landschap in ZW
17/11/2018
10:00 - 13:00
Urban landschap in ZW