Macro fotografie workshop

Macro fotografie workshop

De fotografie workshop Macro fotografie in de Hortus in Amsterdam start met uitleg van de basistechnieken van de camera toegepast op het fotograferen van planten dichtbij. Daarna wordt duidelijk uitgelegd hoe met licht – zoals zonlicht en voor gevorderden ook flitslicht – wordt gefotografeerd om de mooiste resultaten te krijgen.
Vervolgens veel praktijk aan de hand van gerichte opdrachten: leren zien van structuren en maken van de juiste keuzes om goede scherpte in je foto’s te krijgen. Goed belichten en de juiste keuze van het diafragma en sluitertijd voor belichtingscorrectie en scherptediepte is de volgende stap.
Als je de techniek beheerst is er tijd voor de zoektocht naar de schoonheid van planten, vormen en kleuren. Je leert goed kijken naar: licht, sfeer, scherpte, mooie onscherpte en de achtergrond.
De fotograaf helpt je stap voor stap vooruit met duidelijke uitleg en eenvoudige aanwijzingen.

De workshop wordt in de prachtige Hortus te Amsterdam gegeven. De botanische tuin heeft een enorme diversiteit aan planten en bloemen, die de fotograaf in je wakker zullen maken. De Hortus in Amsterdam is met 4 eeuwen geschiedenis een uniek paradijsje in de stad.

beginners:

uitleg over de werking van je camera, lichtmeting en het maken van goede composities. Je werkt vanuit opdrachten, die besproken worden en je doet je eigen project: een serie rondom één thema.
Je kan ook vrij fotograferen als je zelf al ideeën en plannen hebt. Aandacht voor: scherpte/ scherptediepte, het gebruik van achtergrond in de foto, van vorm en kleur, keuze lens: tele lens /macro lens etc.

gevorderden:

uitleg optimale scherpte in combinatie met de brandpuntsafstand en diafragma, lichtgebruik en gepaste overbelichting (of onderbelichting), gebruik flitslicht en reflectieschermen, sfeer in de onscherpte, compositie. Eventueel symboliek, seriematig werken en foto’s met een thema naar jouw keuze. En natuurlijk hulp bij het gebruiken van een macrolens en oplossen scherpstel problemen.
Gebruik licht (zonlicht) en toegevoegd flitslicht krijgt extra aandacht omdat hiermee de foto naar een hoger plan gebracht kan worden.

tijdsduur:
3 uur

€95,-

kosten: €95,- voor één persoon / €130,- voor 2 personen
In de Hortus moet je zelf entree betalen (tenzij je een Hortus kaart hebt), zie: website Hortus

docent / fotograaf:
Paul Struijk

aantal deelnemers:
3-5 personen

niveau:
zowel voor beginners als gevorderden, iedereen kan op eigen niveau aan de slag en wordt op passend niveau geholpen

benodigdheden beginners:
camera, geheugenkaart, opgeladen accu’s
noodzakelijk (zeer gewenst): statief

benodigdheden gevorderden:
camera, geheugenkaart, opgeladen accu’s, lens waarmee je dichtbij kan fotograferen
beslist nodig: statief, lens met groot diafragma zoals 2.8 of 1.8, eventueel flitser
aanbevolen: macrolens
ook aanbevolen: afstandsbediening, trigger of app op mobiele telefoon

Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail en 2 dagen voor de workshop een mail met alle informatie.

Datum/Tijd Evenement
09/03/2024
10:00 - 13:00
Visual Storytelling workshop fotografie
15/06/2024 - 18/06/2024
Hele dag
Landschap Art Loenen


hieronder kan je je aanmelden