Macro fotografie in studio

In deze workshop in de studio leer je bijzonder mooie foto’s maken van fantastisch mooie details in planten en dieren, maar ook van allerlei objecten en materialen.

Macro fotografie in de Studio

De workshop start met uitleg van de basistechnieken van de camera en studiolicht. Daarna enkele demo’s en veel praktijk aan de hand van gerichte opdrachten: leren zien van structuren en goede scherpte in je foto’s.
Vervolgens aandacht voor goed verlichten en belichten, de keuze van het diafragma en sluitertijd in combinatie met de juiste brandpuntsafstand voor voldoende scherptediepte. En daarna gebruik juiste achtergrond en ondergrond.

beginners:

uitleg over de werking van je camera, lichtmetingen correctie van de belichting en het maken van goede composities. Je werkt vanuit opdrachten, die besproken worden en je kan vrij oefenen vanuit je eigen inspiratie.

gevorderen:

uitleg optimale scherpte in combinatie met de brandpuntsafstand en diafragma, lichtgebruik en gepaste overbelichting achtergrond, gebruik flitslicht en reflectieschermen, sfeer in de onscherpte, compositie. Het bedenken van een concept voor een fotoserie met een thema.
We geven ook informatie over de keuze van je lens: telelens /macrolens etc.

Gebruik licht en toegevoegd flitslicht krijgen veel aandacht omdat hierdoor de foto extra scherp en gedetailleerd kan worden … en creatiever, interessanter. En hoe het licht aan te passen aan de behoefte: hard, zacht, richting, reflectie ..

We geven je tips hoe thuis je eigen kleine studio te bouwen in een hoekje van een kamer met simpele en goedkope middelen.

Macro in de Studio

data:
kijk voor data onderaan deze pagina en klik daarop of ga naar de kalender.

duur workshop:
3 uur

locatie:
studio imageLab

docent / fotograaf:
Paul Struijk

aantal deelnemers:
4 – 6 personen

kosten workshop:
€95,- per persoon / €150,- voor 2 personen
Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail en 2 dagen voor de workshop een mail met alle informatie.

benodigdheden beginners:
camera + statief
liefst een macro lens of lens met macro stand

benodigdheden gevorderden:
camera, geheugenkaart, opgeladen accu’s, statief
lens waarmee je dichtbij kan fotograferen en met groot diafragma zoals 2.8 of 1.8, macrolens aanbevolen
gewenst: je eigen reportage flitser(s)

Geen Evenementen