Flitsen gevorderden

Workshop flitsen voor de gevorderde fotograaf die al enige ervaring heeft met flitsen. We gaan het flitsen op locatie met bestaand licht goed oefenen om goede portretten te maken.
We gaan werken met een losse (reportage) flitser om een betere uitlichting te krijgen van het onderwerp: een persoon of object. We gaan dieper in op de mogelijkheden van de flitser zoals: TTL en Manueel flitsen, highspeed, tweede gordijn, Master en Slave flitsen, Strobist flitsen (met en zonder zender), zoomfuncties, diffuus flitsen. Vooral de combinatie van flits met bestaand licht wordt goed uitgewerkt en geoefend.
Veel praktijk op een gevarieerde locatie en steeds praktische uitleg om de problemen, die je tegenkomt op te leren lossen.

Deze workshop is een combinatie van theorie en praktijk: eerst uitleg theorie en dan meteen oefenen in de praktijk. We starten met uitleg camera en lichtmeting. Bij voldoende deelnemers is er een model aanwezig.

Je leert wat je moet weten voor reportage fotografie, fotografie van mensen voor portret en editorial, sporters die in beweging zijn. Goede en creatief interessante foto’s met gebruik van flits / flitsers in verschillende lichtsituaties. We oefenen zowel in de studio (kort) als buiten (de meeste tijd) op enkele mooie plekken onder begeleiding van de docent.

Datum:
zie kalender of onderaan deze pagina

Tijden:
16.00-19.00 of 19.00-22.00 (kijk op de datum zelf voor precieze tijden)
tijdsduur: 3 uur

Start:
in imageLab, zie informatie > contact pagina voor adres, kaart en route
of meteen op locatie / dat krijg je gemaild

Docent / fotograaf:
Paul Struijk

Meenemen:
camera, geheugenkaart, opgeladen accu’s, pen en papier voor aantekeningen, flitser
eventueel 2e flitser, triggerset, reflectiescherm

Aantal deelnemers:
3 – 6 personen

Kosten workshop:
Kosten: €115,- / voor 2 personen samen €165,-
Flitser huren: het is mogelijk een losse reportage flitser Canon 480 te huren voor €15,-

Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail en 2 dagen voor de workshop een mail met informatie.