Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Macro fotografie, Hortus

Interieur fotografie
30 september 2012
Nachtfotografie A’dam + SAIL
20 augustus 2015
Show all

Macro fotografie, Hortus

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21/10/2018
10:00 - 13:00

Categorieën


Macro fotografie

De fotografie workshop Macro fotografie wordt gehouden in de Hortus van Amsterdam. We starten met uitleg van de basistechnieken van de camera gericht op macro en natuur fotografie. Daarna wordt duidelijk uitgelegd hoe met licht – zoals zonlicht en voor gevorderden ook flitslicht – wordt gefotografeerd.
Vervolgens gaan we veel veel praktijk doen aan de hand van gerichte opdrachten: leren zien van structuren en maken van de juiste keuzes om goede scherpte in je foto’s te krijgen. Goed belichten en de juiste keuze van het diafragma en sluitertijd voor belichtingscorrectie en scherptediepte is de volgende stap.
Als je de techniek beheerst is er tijd voor de zoektocht naar de schoonheid van planten, vormen en kleuren. Je leert goed kijken naar: licht, sfeer, scherpte, mooie onscherpte en de achtergrond.
De fotograaf helpt je stap voor stap vooruit met duidelijke uitleg en eenvoudige aanwijzingen.

De workshop Macro fotografie wordt in de Hortus te Amsterdam gegeven vanwege de mooie planten in allerlei vormen, de beschutte ligging (ivm wind) en de aanwezigheid van kassen (bv. bij regen).De botanische tuin heeft een enorme diversiteit aan planten en bloemen, die de fotograaf in je wakker zullen maken. De Hortus in Amsterdam is met 4 eeuwen geschiedenis uniek paradijsje in de stad.

beginners:

uitleg over de werking van je camera, lichtmeting en het maken van goede composities. Je werkt vanuit opdrachten, die besproken worden en je doet je eigen project: een serie rondom één thema.
Je kan ook vrij fotograferen als je zelf al ideeën en plannen hebt. Aandacht voor: scherpte/ scherptediepte, het gebruik van achtergrond in de foto, van vorm en kleur, keuze lens: tele lens /macro lens etc.

gevorderden:

uitleg optimale scherpte in combinatie met de brandpuntsafstand en diafragma, lichtgebruik en gepaste overbelichting (of onderbelichting), gebruik flitslicht en reflectieschermen, sfeer in de onscherpte, compositie. Eventueel symboliek, seriematig werken en foto’s met een thema naar jouw keuze. En natuurlijk hulp bij het gebruiken van een macrolens en oplossen scherpstel problemen.
Gebruik licht (zonlicht) en toegevoegd flitslicht krijgt extra aandacht omdat hiermee de foto naar een hoger plan gebracht kan worden.

21 okt.

zon. 21 okt. 2018
De herfst is al begonnen en bladeren ondergaan prachtige kleurveranderingen, het licht en de vochtigheid maken de sfeer sprookjesachtig of zelfs mystiek. De vleesetende planten doen het beter dan ooit en sommige planten krijgen een verlate tweede bloei nu het nog kan, terwijl de zaden en vruchten al rijp op de paden vallen.
> kijk voor andere data in de kalender

locatie:
Hortus in Amsterdam, zie website hortus

tijden:
10.00-13.00u.

€45,-

aanbieding: €45,- voor één persoon / €80,- voor 2 personen
In de Hortus moet je zelf entree betalen (tenzij je een Hortus kaart hebt), zie: website Hortus

docent / fotograaf:
Paul Struijk

aantal deelnemers:
4 – 10 personen

niveau:
zowel voor beginners als gevorderden, iedereen kan op eigen niveau aan de slag en wordt op passend niveau geholpen

benodigdheden beginners:
camera, geheugenkaart, opgeladen accu’s
noodzakelijk (zeer gewenst): statief

benodigdheden gevorderden:
camera, geheugenkaart, opgeladen accu’s, lens waarmee je dichtbij kan fotograferen
beslist nodig: statief, lens met groot diafragma zoals 2.8 of 1.8, eventueel flitser
aanbevolen: macrolens
ook aanbevolen: afstandsbediening of trigger

Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail en 2 dagen voor de workshop een mail met alle informatie.

aanmelden

Datum/Tijd Evenement
19/05/2019
10:00 - 13:00
Urban landschap in ZW

Comments are closed.