Create a Joomla website with Joomla Templates. These Joomla Themes are reviewed and tested for optimal performance. High Quality, Premium Joomla Templates for Your Site

Urban Landschap ZW gevorderd

fotografie Cityscape XL van 3 lessen
5 december 2015
Nachtfotografie
21 september 2019
Show all

Urban Landschap ZW gevorderd

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 30/08/2015
08:00 - 11:00

Categorieën


fotografie workshop Urban Landschap in ZW 2.0 voor gevorderden
Gevorderd betekent: fotograferen in RAW, ervaring met belichting en compositie en in Photoshop of Lightroom foto’s bewerken.
We leggen gebouwen en open ruimtes in de stad vast in RAW om de foto’s later bewerken tot een hoog contrast Zwart Wit beeld van verfijnde technische kwaliteit (of duotoon dan wel surrealistisch verzadigde felle kleuren, maar Zwart Wit is het hoofddoel).

Deze workshop heeft dezelfde opzet als de beginners workshop alleen basistechnieken worden niet meer uitgelegd (indien nodig wel indiviueel) en dat betekent bij de opname al op een aantal dingen letten om een goede zwart-wit foto te krijgen:
instellingen van de camera bv. monochroom, RAW, ISO etc. en keuzes van diafragma, compositie, lens (brandpuntsafstand) en standpunt. En natuurlijk ook: hoe pak je fotografie van architectuur en stadslandschap aan. De workshop wordt in een gedeelte van Amsterdam gegeven met vooral moderne architectuur.
Je krijgt opdrachten om tijdens de workshop in praktijk te brengen onder begeleiding van de fotograaf. Deze geeft direct feedback zodat je je ter plekke kan verbeteren. Je kan vrij fotograferen of vanuit een aantal opdrachten, die wij je geven. Steeds worden je resultaten bekeken en geven wij je nieuwe gezichtspunten.

We starten met theorie en uitleg aan de hand van foto’s. De technische aspecten worden toegelicht en praktisch uitvoerbaar gemaakt voor jouw niveau. De workshop bestaat uit twee delen: theorie / uitleg vooraf en daarna praktijk in de stad met bespreking resultaten en tips.
Aandacht voor je visie en de inhoud / boodschap / sfeer van je foto en hoe je je doel kan verwezelijken.
Wellicht wil je meer weten over het maken van de juiste foto’s m.b.v. double exposures of voor het werken met maskers (later in Photoshop) en voor stop motion opnames (dus meerdere opnames zoals bij timelaps / bracketing).
De workshop is één les en we geven we slechts een korte maar duidelijke intro op Photoshop/Lightroom gebruik voor goede zwart-wit foto’s.
Als je de fotobewerking goed wil leren raden wij de Photoshop of Lightroom workshops aan die op de site staan.
Je kan ook de uitgebreidere workshop Cityscape-XL doen (3 lessen van 3 uur).

In deze workshop kan je ook fotograferen met lange sluitertijden (Long Exposure = LE) door met een grijsfilter (ND filter, dat het licht tegenhoudt) te werken als je dat hebt. Hoe donkerder de filter (ook polaroidfilter helpt) hoe langer de sluitertijden, hoe sterker het effect.
De workshop geeft je een aantal technieken en inzicht in deze tak van fotografie waaronder Zwart-Wit en Long-Exposure technieken.

Datum:
zon. 30 aug, 2015

Tijden:
08.00-11.00u.

Kosten workshop:
€125,-
Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail en 2 dagen voor de workshop een mail met alle informatie.

We starten met theorie en uitleg aan de hand van foto’s. De technische aspecten worden toegelicht en praktisch uitvoerbaar gemaakt voor jouw niveau. De workshop is voor gevorderde fotografen, maar ook goed te volgen voor gemotiveerde beginners.
Gevorderd betekent: fotograferen in RAW, ervaring met belichting en compositie en in Photoshop of Lightroom foto’s bewerken.
De workshop bestaat uit drie delen: theorie vooraf gevolgd door praktijk in de stad en bespreking resultaten en tips voor Photoshop / Lightroom bewerking. Tijdens de workshop bewerk je niet meteen je foto’s, wel zal de docent laten zien hoe je dat het beste kan uitvoeren.

We wandelen in een deel van Amsterdam met prachtige plekken: dus meteen fotografie in praktijk. Aangezien we vaak met kleine diafragma’s en lange sluitertijden werken is een statief noodzakelijk.
We fotograferen overdag met vroeg of laat zonlicht en gebruiken eventueel een ND filter. Bij zonsopgang of -ondergang heeft het filter het grootste effect omdat we dan in het gebied komen van de Long Exposures. Dit werkt vooral op wolken en bewegend water. Dus ontstaat een interessant nieuw beeld dat we met onze ogen niet in het echt kunnen zien.
Wellicht wil je meer weten over double exposures of het werken met maskers tijdens het fotograferen en voor stop motion opnames (dus meerdere opnames zoals bij timelaps / bracketing).
Je kan vrij fotograferen of vanuit een aantal opdrachten, die wij je geven. Steeds worden je resultaten besproken en krijg je tips en nieuwe gezichtspunten.

Start / locatie:
we hebben verschillende routes en locaties in Amsterdam. We fotograferen vooral buiten maar soms ook kort binnen / overdekt.
de plek waar we starten krijg je gemaild.

Docent / fotograaf:
Paul Struijk

Meenemen:
camera (liefst spiegelreflex of systeemcamera), geheugenkaart, opgeladen accu’s
groothoeklens / zoomlens
statief is noodzakelijk, trigger gewenst
erg aanbevolen: polarisatiefilter en/of grijsfilter (ND filter van 1,5 – 9 stops of zelfs 16 stops)
vervolg workshop: Photoshop / Lightroom voor fotobewerking

Aantal deelnemers:
max. 8 personen

Niveau:
voor alle niveau’s geschikt, maar vooral voor gevorderde fotografen (vooral voor Long Exposure)

Aanmelden
.

Kijk voor alternatieve data hieronder of in de kalender.
Zie voor de workshop van 3 lessen hieronder bij: Cityscape-XL

Datum/Tijd Evenement
17/07/2020
17:00 - 20:00
Storytelling workshop

Comments are closed.